Design & rådgivningJag erbjuder personliga och anpassade lösningar utifrån er trädgård och era behov. Det kan vara ett besök med enbart muntliga tips och idéer eller ett genomarbetat förslag över hela trädgården.

Ibland kan små medel göra stora förändringar.


Rådgivning

Vi träffas i er trädgård och går genom antingen hela trädgården eller en mindre yta. Ni väljer vad ni vill få hjälp med och får muntliga tips och nya idéer.


Växtförslag

Rätt växter på rätt plats underlättar trädgårdsarbetet samt sparar både tid och pengar. Ofta är det inte lätt att veta vilka växter som är de rätta. Det är många faktorer som avgör om en växt trivs eller inte. Vi träffas och ser över platsens förutsättningar och jag tar sedan fram förslag på växter med eller utan en planteringsplan och med eller utan skiss över valda ytan.


Planteringsplan

En växtlista med namn och antal växter samt en ritning som visar växternas placering i svart och vitt med ett bildkollage över valda växter. Denna kan ni ta med till plantskolan vid inköp.


Skötselplan

Vad ni bör göra samt när presenteras tillsammans med råd och tips gällande hela eller delar av trädgården.


Designpaket

Efter möte i trädgården där vi går genom önskemål och behov tar jag fram en illustrationsritning i färg i A3 över hela trädgården sett uppifrån med fokus på form och formgivning. Denna redovisar jag muntligen tillsammans med en utförlig beskrivning i text med mina tankegångar samt en planteringsplan.


Innan vi ses första gången är det bra om ni har svarat på en checklista som jag skickar till er. Samt jag behöver en tomtritning som underlag. Alla ritningar jag gör är skalenliga men min planering är helt och hållet ovan mark vilket betyder att diverse kablar samt ledningar som finns i marken är markägarens ansvar. Det är även kundens ansvar att se till att eventuella bygglov finns.Bor ni inte i närheten av Malmö går det alldeles utmärkt att få hjälp även på distans. 


Kontakta mig med era önskemål så hittar vi en lösning som passar just er.

Skicka ett mail till sofie@blomsterochform.se eller slå mig en signal på 0733 60 55 00


Före och efter