Design & rådgivningJag erbjuder personliga och anpassade lösningar utifrån er trädgård och era behov. Det kan vara ett besök med enbart muntliga tips och idéer eller ett genomarbetat förslag över hela trädgården.

Ibland kan små medel göra stora förändringar.


Rådgivning

Vi träffas i er trädgård och går genom antingen hela trädgården eller en mindre yta. Ni väljer vad ni vill få hjälp med och får muntliga tips och nya idéer. Har ni ytor som ser tråkiga ut och där idéerna tagit slut. Får ni inte ihop helheten i trädgården. Vill ni skapa ny sittplats men vet inte riktigt var. Eller vill ni få mer tid till avkoppling i trädgården genom att minska arbetstimmarna och alla måsten. Det finns olika sätt som kan underlätta arbetet i trädgården och minimera tidskrävande måsten.


Växtförslag

Rätt växter på rätt plats underlättar trädgårdsarbetet samt sparar både tid och pengar. Ofta är det inte lätt att veta vilka växter som är de rätta. Det är många faktorer som avgör om en växt trivs eller inte. Vi träffas och ser över platsens förutsättningar och jag tar sedan fram förslag på växter med eller utan skiss och planteringsplan.


Planteringsplan

En växtlista med namn och antal växter samt en ritning som visar växternas placering. Denna kan ni ta med till plantskolan vid inköp.


Skötselplan

Vad ni bör göra samt när presenteras tillsammans med råd och tips gällande hela eller delar av trädgården.


Designpaket

Dessa anpassas efter era önskemål men börjar alltid med ett möte i trädgården där vi går genom önskemål och behov. Därefter tar jag fram det vi kommit överens om vilket kan se ut på följande sätt:


Illustrationsritning i färg i A3 över hela trädgården sett uppifrån med fokus på form och formgivning. Denna redovisar jag muntligen tillsammans med en utförlig beskrivning i text med mina tankegångar samt en planteringsplan.


Innan vi ses första gången är det bra om ni har svarat på en checklista som jag skickar till er. Samt jag behöver en tomtritning som underlag. Alla ritningar jag gör är skalenliga men min planering är helt och hållet ovan mark vilket betyder att diverse kablar samt ledningar som finns i marken är markägarens ansvar. Det är även kundens ansvar att se till att eventuella bygglov finns.Bor ni inte i närheten av Malmö går det alldeles utmärkt att få hjälp även på distans. 


Kontakta mig med era önskemål så hittar vi en lösning som passar just er.

Skicka ett mail till sofie@blomsterochform.se eller slå mig en signal på 0733 60 55 00


Före och efter